Päivityksiä:

22.01.2018:
Virmaveden hevostila on lopettanut toimintansa suomenhevoskasvattajan. Tila jää Tipin kesäpaikaksi Räyhiksen poistuttua. Virmaveden hevoset myytiin Saariston suomenhevosille ja osoitteet päivitetään sivuille tammikuun 2018 aikana. Kiitos kaikille yhteistyöstä näiden kahdeksan vuoden aikana! <3

Tervetuloa Virmaveden hevostilalle!

Minä lähden Pohjois-Karjalaan..., lauloi Leevi Leavingseineen aikanaan. Karjalan kunnailta löytyy onni ja autuus myös meidän värikkäälle poppoolle: yhdelle äkäiselle papparaiselle, yhdelle goottivivahteiselle synkistelijälle ja yhdelle ylisosiaaliselle papupadalle, koko riemunkirjava loppusuvulle ja laumalle kolhopäisiä suomenhevosia. Haave hevoskasvatuksesta kulki läpi monen sukupolven ja haaveeksi se oli jäädäkin, kunnes hankkeeseen puhtia laittoi suvun nuorempi polvi, hevosiin hurahtaneet teinitytöt. Ja niin ränsistyneestä navetasta taiottiin kutakuinkin nykyaikainen 10-paikkainen heppatalli, vehreät niityt aidattiin laitumiksi ja kaakkien elättämiseksi kerättiin kolehti suvulta; Virmaveden hevostila oli saanut alkunsa.

Elämä Karjalan heleiden koivikkojen ja kirkkaiden järvien ympäröimänä ei kuitenkaan ole aina kovin idyllistä - ainakaan siinä tapauksessa, että omistaa sekalaisen suokkisakin. Kopukat tekisi mieli laittaa makkaraksi muunmuassa silloin, kun ne ovat taas vaihteeksi karanneet naapurin mansikkapellolle. Ja silloin, kun juuri ilman takuuta ostettu, superkallis koulusatula osoittautuukin ihan väärän muotoiseksi. Ja silloin, kun se tallin tähtijuoksija onnistuu taas kerran kolhimaan jalkansa laitumella.

Niinpä niin, arki ei ole kovin ruusuista. Silti ne hyvät hetket korvaavat kaikki ne, joina tekisi mieli heittää talikko tallikäytävälle ja karata kuukaudeksi etelän lämpöön: Liinaharjaisen suomenhevosen siluetti auringonlaskusta punertuvaa järvimaisemaa vasten, hevosen lämmin, lempeä puhallus kasvoille tai kun lantakikkareet on kerrankin annosteltu siistiksi kasaksi karsinanperälle sen sijaan, että koko boksi olisi ulosteilla tärvelty. Joten loppujen lopuksi kaikki hikiset, verenmaku suussa painetut työtunnit maksavat itsensä takaisin ennen pitkää.

Kävijöilleen Virmaveden hevostila tarjoaa sympaattisia suokkipersoonia, hulvattomia henkilöhahmoja ja persoonallisia päiväkirjamerkintöjä. Ei tule unohtaa säännöllisen epäsäännöllisesti järjestämiämme tarinakisoja, joiden avulla laitamme myös osallistujien tarinasuonet sykkimään, ja silloin tällöin tarjoamiamme, erilinjaisia suomenhevoskasvatteja. Suomenhevosen kaikki muodot - pienhevonen, juoksija, ratsu, työhevonen - ovat meille sydämen asia, intohimo. Haluamme tuoda virtuaalimaailmaan virmalalaisia, jotka säväyttävät ja sykähdyttävät, ja joilla on potentiaalia omille suuntauksilleen. Tarkkaan mietityt yhdistelmät ja laadukkaat jalostusvalinnat takaavat sen, että jokainen kasvattimme on tähti jo syntyessään.

Nautithan vierailustasi!

Terveisin: Räyhis, Tipi & Jossu

x

Layout©Milja (muokkaukset Anne) Tekstit©Josefiina Kuvat©AnneL
Palaa edelliselle sivulle   |   Sivun alkuun
Yhteys: ellin.ratsutalli@hotmail.com
Virtuaalitalli / virtuaalihevonen
Varusteet: Ravivaruste ja Equesterian PRO