Koston Ulappa

Rotu:SuomenhevonenSukupuoli:Tamma
Väri:RautiasSäkä:156cm
Ikä ja syntymäaika:10v (s.  01.04.2011) Kasvattaja: Koston Suomenhevoset
Rekisterinumero:VH13-018-1226, #PKK790Omistaja:Anne VRL-06858
Meriitit:PP-MVAOsaaminen:
Ulpu paa

Galleria

UlpuUlpu paa

Luonteenpiirteitä

Hauskalla päämerkillä varustettu Ulpu tuli, kun Josefiina kaipasi toista nuorta ja energistä kisaratsua. Olivian rinnalle. Sopivaa hevosta ei meinannut millään löytyä, kunnes soittelukierros suosikkikasvattajien läpi auttoi, ja Koston tallista löytyi Virmikseen sopiva nuorikko. Otukseen ihastuttiin jo puhelinkeskustelun ja sähköpostitse laitettujen kuvien jälkeen, ja jo koeratsastuskerralle otettiin varmuuden vuoksi traileri mukaan – kaiken varulta... Ja hyvä että otettiin, sillä mukaanhan Ulpu lähti.

Kaupat onnistuivat, sillä sitä saatiin, mitä haluttiin. Ulpun hallitsevin piirre on juurikin loppumaton energisyys. Se on pirteä kuin peipponen aamusta iltaan, ja hikijumppakin väsyttää tamman vain hetkeksi. Mikään hankala hössöttäjä Ulpu ei silti ole. Se on hauska käsiteltävä ja paijailtava, sillä tamma suhtautuu kiinnostuneesti kaikkeen ympärillään tapahtuvaan ja on loppumattoman utelias. Jokainen hoitotoimenpide saa Ulpun huomion, vaikka samat hommat olisikin tehty tuhanteen kertaan. Tämä piirre hevosessa jaksaa ihastuttaa: Sille maailma on loputtoman ihmeellinen paikka, josta löytyy aina jotain kummasteltavaa. Ulpu on myös hyvätapainen ja kiltti. Se rakastaa huomiota ja tekee parhaansa miellyttääkseen käsittelijäänsä. Tamma seuraisi taluttajaansakin varmaan vaikka leijonanluolaan, niin luottavainen ja ihmisrakas se on. Hevoslaumassa Ulpu tulee toimeen kaikkien kanssa, leikkii ja nahistelee kuin pikkuvarsa.

Kuten maasta käsin, myös ratsuna Ulpu on hauska. Menoa ja meininkiä piisaa, eikä tamma tunne käsitettä ”laiskuus” tai ”haluttomuus”. Eri asia on, miten ratsastaja onnistuu kanavoimaan Ulpun tehokkuuden oikeaan kohteeseen. Tamma on melkoisen ylikuumeneva pakkaus, ja kovin montaa lepopäivää ei treenien välissä voi pitää, tai hevonen kerta kaikkiaan leviää käsiin. Ulpu on todella mukava ratsastettava, pehmeä ja hyvinkoulutettu, kunhan ylimääräinen virta puretaan alkutreenin aikana ja tamma kykenee keskittymään työskentelyyn. Ulpu on notkea, nopea ja sulavaliikkeinen. Se on hyvin koulupainotteisesta suvusta, ja omaakin pyöreät, irtonaiset liikkeet. Mutta koska tammassa riittää puhtia ja pontta, nauttii se selkeästi enemmän esteratsastuksen vauhdista ja vipinästä. Erityisesti Metka syttyy maastoesteistä: ratsastajan on oltava tarkkana, ettei tamma lähde ryöstämään omia aikojaan. Kaiken kaikkiaan Ulpu on siis varsin monipuolinen ratsu: kauniisti liikkuva kouluheppa, energinen esteillä ja mitä mainioin maastoradalla. Tästä johtuen se saa kokeilla siipiään kenttäratsastuksen saralla. Se onkin sopivan haastava laji suomenhevoselle, joka janoaa seikkailua.

© Josefiina

Suku ja sukuselvitys

Jälkeläiset

s. 2016 Virmalan Lumoojatar, i. Moon Harvinainen
s. 2016 Virmalan Roihu, i. Virmalan Loimu
s. 2015 Virmalan Tuhka, i. Kissankäpälän Kaamos

Kisakalenteri

Näyttelyt

Pvm Paikka Jaos Luokka Tuomari Sijoitus Palkinto
15.06.2014Zeiton SporthorsesPKK6. Muut kuvat: PääkuvaKuroibakaLKVKP, EM
19.11.2013Virmaveden hevostilaPKK5. Suomenhevonen ja talviElisaLKVKP, EM
24.09.2012MSYMSY12. Piirretyt kylmäveritammatLucianaPUN1
18.01.2012AtlasPKK6. PääkuvaaksuKP
15.01.2012Elisan talliPKK4. Muut kuvat - PääkuvaElisaKP

Meriitit, arvonimet ja suurkilpailumenestys

2014: PKK - Paras Piirros Muotovalio (PP-MVA)

Sanottua

15.06.2014 Zeiton Sporthorses, Kuroibaka:
Kuvassa on kiva tunnelma ja tausta on onnistunut ja mukautuu hyvin itse hevoseen. Hevonen on hyvin ponimainen ilme. Kuvassa on erittäin vahvat varjot, jotka kuitenkin sopivat kuvaan erinomaisesti. Jouhet ovat onnistuneet, samoin silmä ja ilme. Kokonaisuudessaan äärettömän söpö ja onnistunut kuva! (EM: Söpöys)

19.11.2013 Virmaveden hevostila, Elisa:
EM: Tunnelma

18.01.2012 Atlas, aksu:
Hulppean hieno kuva. Ihailtavan rohkeaa varjojen käyttöä. (KP)

15.01.2012 Elisan talli, Elisa:
Hyvin tunnelmallinen, postikorttimainen talvikuva. Kauniit valot ja varjot. Sävyt onnistuneet, hyvin eläväisen näköinen, paitsi turvasta, jonka väritykseen kiinnittäisin enemmän huomiota (poikkeaa muusta tyylistä). (KP)

Layout©Milja (muokkaukset Anne) Tekstit©Josefiina Kuvat©AnneL
Palaa edelliselle sivulle   |   Sivun alkuun
Yhteys: ellin.ratsutalli@hotmail.com
Virtuaalitalli / virtuaalihevonen
Varusteet: Ravivaruste ja Equesterian PRO