Suunnitteilla: 2 varsaa
Myynnissä: 0 varsaa

Suomenhevoskasvatus

Kaikki kyselyt ja tarjoukset kasvatustoimintaan liittyen sähköpostiin Annelle ja Josefiinalle. Suositeltavaa olisi lukea taulukoiden alla oleva teksti huolella, se kun antaa paljon eväitä omasta virmalalaisesta kiinnostuneelle. Laiskemmille lukijoille tiivistetyt myyntiehdot ovat tulossa.

Suunnitelmissa olevat yhdistelmät

Astutus Linja Isä Emä Varattavissa?
04.12.12 R Iivari FIN Tähkäpää AK Varattavissa

Syntyneet kasvatit

Syntynyt Skp Varsan nimi Isä Emä Omistaja
30.01.12 ori Virmalan Nuutti J.T. Viikari Kissankäpälän Metka KarvaHaamu
10.01.12 tamma Virmalan Hento Susikko BRE Kissankäpälän Metka Anne/RR
11.11.11 tamma Virmalan Tariina Kivipuron Eemeli Impi Mei^
15.09.11 tamma Virmalan Kiana Kopse Impi Miia
07.06.11 tamma Virmalan Illusia Kopse Impi Anne/Virmala
14.09.10 ori Virmalan Synkistelijä Kissankäpälän Kaamos Kissankäpälän Metka Niina (VRL-08709)

Kasvatusperiaatteet ja muita ajatuksia jalostuksesta

Suuomenhevonen on rotu, jonka edustajia löytää kaikkialta: hienohelmaisista huipputalleista, mukavista maalaismaisemista ja rempseistä ravipiireistä. Omasta suokista haaveilevan ei tarvitse kuin kääntää esiin paikallislehden toripalsta, niin silmiin osuvat ensimmäiset myynti-ilmoitukset. Tarjonta vastaa kysyntää, ellei ylitä sitä, ja siksi jokainen suomenhevoskasvattaja yrittää erottua massasta lykkäämällä markinnoille mahdollisimman omaleimaisia eläimiä, joilla on jotain erityistä tarjottavaa.

Virmaveden rannalta maailman humuun lähetetään puhdasverisiä suomenhevoskasvatteja tavoitteellisiin, innostuneisiin ja ehdottoman luotettaviin koteihin. Pitkät sukulinjat kiehtovat meitä ja kunnioitamme vanhalinjaisia hevosia (lue tämä mielenkiintoinen teksti aiheesta) mutta lyhyemmistä ja vähemmän tunnetuistakin suvuista voi tulla helmiä. Tahdomme ottaa jalostuksessamme huomioon koko sukulinjat, mutta eritoten yksittäiset hevoset lähimpänä suvussa.
Tilausvarsoja meiltä ei saa, mutta mielekkäitä yhdistelmiä voi toki vinkata - panemme ne ehdottomasti korvan taakse. Ja vaikka omat heppamme ovatkin piirrettyjä, ei se ole kasvatin tulevan kodin kannalta pakollista.

Virmalan-kasvattajanimemme alle syntyy hurmaavia persoonia ja tasokkaita tykkejä lajiin kuin lajiin. Maailmalle lähtee kaikkien suomenhevosen variaatioiden edustajia, esteratojen elviksistä työhevoskoitosten taitajiin. Tarkoituksenamme on tehdä pitkäjänteistä ja tasokasta työtä tervepäisen ja rodunomaisen suomenhevosen eteen. Tietenkin haaveilemme maineesta ja mammonasta, mutta tärkeintä on panostaa jokaiseen kasvattiin yksilönä ja löytää hevoselle juuri oikea koti.

Suhtaudumme kasvattamiseen intohimoisesti, mutta samalla leppoisasti: meille riittää, että kasvatin omistaja panostaa hevoseen oman jaksalluksensa mukaan ja on tavoitettavissa, kun otamme yhteyttä. Virmalalaisista on moneksi, ja haluamme löytää mussukoillemme kodit, joissa ne ovat elementissään: yksi raviratojen aatelisena, toinen mukavana harrasteheppana ja kolmas kovaluontoisena kisatykkinä. Vaatimuksemme meiltä lähtevien nuorikkojen suhteen vaihtelevat.

Haluamme olla läsnä kasvattiemme elämissä. Edellytämme kuulumistenvaihtoa edes jouluisin ja juhannuksena, ja sitä, että meillä on oikeus ottaa hevonen takaisin huostaamme, ellei sen elo näytä olevan odotuksien mukaista. Jos lupaava ratsu jää tallinnurkkaan pölyttymään tai spesiaalisuvusta tuleva ravurilapsi vain lihoo laitumella, eikä omistajalla ole intressejä hevoseen panostaa, otamme mielellämme kasvattimme takaisin ja pidämme sen joko itse tai myymme sen uuteen, innostuneempaan kotiin. Voimme myös ottaa hevosen ylläpitoon, jos omistajalla ei sille toistaiseksi aikaa riitä. Emme vaadi epäinhimillisyyksiä, mutta aktiivista elämää kyllä. Lupaukset olisi hyvä pitää puolin ja toisin!
Parhaimmista kasvateista olisi hienoa saada jälkikasvua myös oman kasvattajanimemme alle, ja omaamme etuosto-oikeuden, jos polle on vaarassa päätyä kiertoon. Myyntiehtomme sisältävät siis pieniä, arkisia asioita, joita ei liene mahdoton noudattaa, mutta ne saavat molemmat osapuolet hyville mielin.

"Myö ko ollaan riätälöity varta vasten siule oikee tähtihumma, ni tie sie nyt oma ossuutes. Nii pyssyypi molempien nuamat naarussa!"

Layout©Milja Tekstit©Josefiina Kuvat©AnneL   |   Palaa edelliselle sivulle   |   Sivun alkuun
Ulkoasun toimivuus testattu: Safari, Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome (resoluutio 1680 x 1050)
Valid XHTML 1.0 Strict   |   Valid CSS
Virmaveden hevostila on virtuaalitalli.