Päivitetty: 20.11.2017 tapahtuman luonti

Virmalan joulumarkkinat 16.12.2017

jolumarkkinat 2017Virmalan kylän perinteinen joulutori on jälleen avoinna! Kylän käsityöläiset tuovat tekeleitään pienelle kylänraitille myytäväksi. Glögi kiehuu suurissa kattiloissa ja joululeivonnaisten tuoksut nousevat markkinavieraiden pakkasenpuremiin neniin.

Virmaveden hevostilan hevoset osallistuvat ahkerasti kyydittäen lapsia sekä reessä, että selässä. Hevostilan omalla kojulla löytyy paljon myytävää, kasvatteja sekä jouluvalmennuksia. Tule mukaan!

 • Myytävät piirrokset
 • Tilauspiirrosarvonta & joulutervehdys
 • Valmennukset
 • Virmalan joulukasvatit
 • Myytävä piirrokset

  Myynnissä piirroksia yksinoikeudella! Piirrokset ovat kaikki suomenhevosia, mutta ostaja saa päättää käyttökohteen vapaasti. Listattuna minimihinta, saa maksaa siitä suuremman summan. Osa piirrosten tuotoista korvamerkitty lahjoituksiin.

  Maksu: Maksu suoritetaan viimeistään viikon sisällä varauksesta, muuten kuva siirtyy myyntiin uudestaan. Tilisiirrolla tai Mobilepaylla (saat ohjeet meilitse.)

  Lahjoitukset myynneistä: Kerään VRL:n palvelinmaksuun lahoitettavan summan ja tilitän sen VRL:n yhdistyksen tilille, kun yhdistys on muodostettu. Mikäli yhdistys tms. ei toteudu, tuotto käytetään ensisijaiset Suomen partiolaisten tukemiseen.

  Varaa piirros lähettämällä meiliä: annevirtuaali@gmail.com, kerro viestissäsi varattavan piirroksen numero.


  Tilauspiirrosarvonta & joulutervehdys

  Tilauspiirrosarvonta on avoin kaikille! Arvonta suoritetaan 16.12.2017, vip 15.12.2017. Voittaja saa valita tyylin ja hevosen, jolle piirros tulee. Toteutus vuoden 2018 tammikuussa.

  Osallistu:
  annevirtuaali@gmail.com:
  Otsikko: Virmalan jouluarvonta
  Viestikenttään nimesi ja joulutervehdys virtuaaliharrastajalle!

  Joulutervehdykset julkaistaan tällä sivulla arvonnan suorituksen jälkeen.

  Arvonnan voitti Jannica!  Jemiina
  Hyvää joulua virtuaalikansa! Etenkin lämpimät ja jouluiset halit sekä pusut suomenhevoskasvattajille! ♥

  Jannica
  Oikein ihanaa ja tunnelmallista joulua kaikille virtuaaliharrastajille! t. Adinan väki

  Odelie
  Rauhaisaa joulunodotusta jokaiselle kanssaharrastajalle! Olkoon joulunne rauhaisa, masunne joulun jäljiltä täysi ja muutama lahja pukin kontissa <3

  Perho
  Hyvää joulua kaikille virtuaaliharrastajille! Pidetään aktiivisuustaso korkealla ensivuonnakin!

  Wilma
  Taas lähenee yksi vuosi loppuaan, niin oikeassa kuin virtuaalimaailmassakin. Tallit koristelevat tiluksensa havuköynnöksin ja lyhdyin, tallitontut hiiviskelevät tavallistakin ahkerammin autellen ratsastajia näkymättömissä ja jutustellen tallien hevosille, kerhohuoneet valtaa glögin ja piparien tuoksu...

  Joulu on ihanaa aikaa virtuaalihevosille. Koulu- ja työkiireet alkavat pikkuhiljaa helpottaa, ja ympäröivä joulun odotuksen tunnelma siirtyy näppäimistön kautta myös ruudun toiselle puolelle. Joulu inspiroi piirtämään ja maalaamaan toinen toistaan tunnelmallisempia kuvia, kirjoittamaan lumisista maastoretkistä ja rekiajeluista ja innostuvatpa jotkut väsäämään tallilleen oikein joulukalenterinkin!

  Kaiken kaikkiaan joulu on ihanaa yhdessä oloa, myös virtuaalisessa maailmassa, joten nauttikaa siitä täysin siemauksin! Hyvää, pikseliponien täyteistä joulun odotusta kaikille virtuaaliharrastajille! <3

  Salma
  Ihanaa ja rauhallista joulua kanssaharrastajille, erityisesti Seppeleen väelle! Kiitos Annelle, että pyörität vuodesta toiseen tallia, joka antaa niin paljon onnen hetkiä. Olet korvaamaton!

  Alexiina C.
  Onnellista ja voimaannuttavaa joulua sekä innontäyteistä Uutta Vuotta 2018!

  Anni
  Ihanaa ja tunnelmallista joulua kaikille kanssaharrastajille! Nauttikaa, syökää paljon herkkuja ja kerätkää voimia ensi vuodelle :)

  Riina
  Iso kiitos kuluneesta vuodesta kaikille virtuaaliharrastajille! Rauhallista joulua ja onnea vuodelle 2018 <3

  Lucie
  Leppoisaa ja mukavaa joulun aikaa kaikille virtuaalihevosharrastajille sekä onnellista Uutta Vuotta!  Valmennukset

  JoulumarkkinaValmennukset nopeimmille suomenhevosten omistajille! Ilmoittaudu meilitse, voit valita yhden valmennuksen:

  annevirtuaali@gmail.com
  Otsikko: Valmennus - koulu/este/valjakko
  Valmennukseen osallistuva hahmo - Hevosen nimi ja url

  Kouluvalmennuksia tarjolla 2kpl, estevalmennuksia 2kpl ja valjakkovalmennuksia 1kpl, kaikki 100 sanaa. Valmennukset tulevat viimeistään 6.1.2018.

  Kouluvalmennukset 2/2, valmentajana Lulu Mäki:

  Nora Laaksonen - Virmalan Vision http://visionori.weebly.com

  Nora ja Vision aloittelivat käynnissä. Vision oli heti alkuun hieman hätäinen ja kireänä. Se pälyili ympärilleen ja otti tahdittavia askelia. Varsinkin, kun Nora keräsi ohjia, Vision valpastui. Se oli ilmeisesti tottunut siihen, että kun ohjat otettiin tuntumalle, lähdettiin hieman hätäilemään alta. Niinpä pyysinkin Noraa ratsastamaan melko löysällä ohjalla: hakemaan pohkeella tuntumaa ja istunnalla rautiasta oria alle. Tämä toimikin ja Vision pyöristyi heti ja venytti eteen. Se meni hieman low deep round-asentoon ilmeisesti niskansa rakenteen takia. Tässä vaiheessa pyysin Noraa vielä lisäämään pohkeesta painetta takasiin ja myötäämällä kädellä eteen. Tästä jatkettiin suoraan laukassa. Samassa moodissa. Vision sai pysyä alhaalla; pyöristää selkäänsä ja työntää turpaa eteen. Kun hevonen kulki nätisti suorilla ja teki hyvät siirtymiset (kylläkin parin hätäilyravin kautta) käyntiin, otettiin vielä ympyrällä hieman enemmän ylös hevosta laukassa ja käynnissä. Tämä treeni teki oikein hyvää Visionille. Vasta loppuraveissa se sai ravata: nyt ravi oli letkeää ja rentoa, ja hevoselle helppoa. Vision pärski tyytyväisenä.

  Crimis - Rosin Kuvajaenen, http://routaruusu.altervista.org/nessu.html

  Nessu oli mukavanoloisilla askelilla Crimiksen alla ravissa. Hieman tylpät askeleet ja tehoton työntö takaa vaivasivat tässä vaiheessa tuntia, joten lähdettiin avaamaan tätä ongelmaa taivutuksilla ja väistöillä. Crimis sai hakea Nessun ensin käyntiin, joka kulki rentona. Sitten otettiin pitkän sivun alusta avotaivutusta, ja puolessa välissä tehtiin voltti. Loppu sivu voltin jälkeen pohkeenväistöä niin, että etuosa pysyi uralla. Tässä Nessun takaosa joutui koville ja tamma tekin parikin hermoilevaa askelta, jolla se yritti pakoilla sisätakaselle tulevaa kuormaa. Voltilla Nessu rentoutui ja pohkeenväistö oli sille selvästi helpompaa. Crimis sai pitää lantion enemmän rauhassa ja nopeampaa pohjetta käyttämällä ratsastaa hevosen jalkoja. Pukkuhiljaa voltti jätettiin pois ja pohkeeväistöön siirryttiin suoraaan avotaivutuksesta, jolloin takaosa pysyi uralla. Tässä suoristus oli avainasia ja Nessu katosikin muutaman kerran kuolaintuntumalta. Samaa jatkettiin vielä ravissa. Nyt hevonen oli enemmän auki ja vaikka sitä koottiinkin aika paljon tehtävää varten, se liikkui jo mielellään edestä enemmän rennompana. Loppuun otettiin vielä rentoa laukkaa. Mukavaan suuntaan muuttui Nessun askel!

  Estevalmennukset 2/2, valmentajana Pierre Mustic:

  Anni Salo - Välskäri, http://lumossa.net/jinnila/vaiski.htm

  Annin ja Väiskin kanssa lähdettiin hakemaan rytmiä laukkaan. Väiski kulki kyllä eteen, mutta tahti pakoili sen verran, että ensin puomejen avulla haettiin kontrollia ja välien hallintaa. Kun tämä oli kunnossa sai ratsukko tulla muutaman esteen. Anni ei missään nimessä saanut roikkua ohjassa, vaan kontrolli sai tulla enemmän istunnasta ja painopistettä siirtämällä. Alkuun esteet olivat matalia, 60-senttisiä, jolloin Anni sai melkein liioitellusti nojata taakse ja pitää ohjan melko löysänä, jolloin Väiski tulisi välit löysänä ja ei niin tuupaten. Tämä toimikin pariin kertaan, mutta Väisiki tuli muutaman kerran apujen läpi suurella loikalla ja yhden askeleen välistä itse vähentämällä. Palattiin harjoitukseen niin, että korkeutta nostettiin. Vaikka normaalisti ratsastajaa pyydetään ajattelemaan jo seuraavaa estettä, pyysin Annia ajattelemaan hevosen pysäyttämistä kolmen laukka-askeleen jälkeen esteestä. Tämä alkoikin tuottaa tulosta ja vaikka Väiski ei heti pysähtynytkään, se alkoi empiä ja kuuntelemaan ratsastajaa. Näissä kontrolliharjoituksissa jatkettaisiin myöhemminkin.

  Tinsu - Haavelaakson Rohkea, https://tinsuliina.wixsite.com/sininen-kesatuuli/haavelaakson-rohkea

  Roope oli alkuverkassa todella jähmeä ja vaatipaljon kaartelua, että otti kylkiin mitään tuntumaa. Parin kavaletin jällkeen hevonen heräsi ja lähti pakoilemaan tuntumaa, niin kuin moni hevonen: kaahottamalla. Aloitettiinkin matalilla, puolimetrisillä esteillä. Tultiin hieman vinottain esteelle ja esteen päällä laukanvaihto. Hyvä rytmi ja rauha esteelle. Tinsu sai enemmän antaa hevoselle tilaa hypätä ja vielä enemmän asettaa sitä vaihdettavan laukan suuntaan. Roope oli toki vaihtoja tehnyt ennenkin esteillä, mutta nyt tempo oli rauhallinen ja este niin matala, että homma alkoi muistuttaa enemmän laukanvaihtoa kouluradalla. Tämä olikin Roopelle vaikeaa: se joutui ottamaan takaosaa alle ja korvia liikutellen hyppäsi hieman pystysti esteen yli, aivan kun taaten itselleen mahdollisimman pitkän ilmalennon, että ehtisi miettiä jalkojen asennon alastulossa. Tämä oli hyvä merkki ja kehuinkin Tinsua kylmähermoisesta ratsastamisesta. Samaa kokeiltiin vielä matalahkolla kolmoissarjalla. Tinsu sai joka esteellä ajatella vaihtoa ja vaikka tehdäkin sellaisen, että Roope keskittyisi. Homma tuotti tulosta ja Roope oli miltei mustana hiestä siirryttäessä loppuraveihin.

  Valjakkovalmennus 1/1, valmentajana Marketta P.:
  Jemiina - Kuuralehdon Flynn Rider, http://ketola.altervista.org/h/flynnrider.php

  Valjakkovalmennus suoritettiin Virmalan raviradan keskellä. Rippe liikkui halukkaasti kärryjen edessä ja harjoitus aloitettiin helpolla kahdeksikolla, jossa Jemiina sai hakea hyvän ulko-ohjan tuen Riepelle ja hyvin tahdikkaan ravin. Pian kahdeksikon keskelle lisättiin tarkkuustötteröt ja siirtyminen käyntiin tötteröiden kohdalla. Tässä vaiheessa Rippe oli jo hieman innostunut ja menikin muutaman pidäteotteen läpi tahdittaen käyntiin. Tässä jatkettiin ja haettiin ennakoivien puolipidätteiden kautta hevosen valmistelua paremmin avuille. Kun tämä alkoi sujua, jatkettiin laukassa isommalla uralla. Ennen kaarteita siirtyminen raviin ja suurehko kaarre hyvässä tasapainoissa. Rippe oikein nautti, kun se pääsi liikkumaan, ja odotteli seuraavaa laukkapätkää korvat höröllä. Loppuun tehtiin vielä pientä pujottelua mahdollisimman pienessä ravissa. Rippe vastasi apuihin hyvin, mutta alkoi selvästi väsyä ja rikkoi muutaman kerran taas pidätteiden läpi. Oikein hyväluontoinen hevonen valjakkoon, tarvitsee vielä voimaa.
  Virmalan kasvatit

  Ihastele valmiita joulukasvattejamme tai tee tilaus varsasta sopivaa ajankohtaa varten. Kaikki tammamme ja oriimme ovat myös liisattavissa. Varsamme lähtevät sekä piirros- että valokuvakoteihin.

  Valmiit jouluyhdistelmät

  t/o Virmalan Tinttara - MYYTY

  Syntyy: joulukuu 2018.
  i. Tuulenpesän Hypnos Fn, KTK-III
  e. Virmalan Tinktuura KTK-II, FF, SV-II
  4-polvinen ratsu, KTK-kelpoinen PKK:ssa. Rento varsa- tai liikekuva mukaan.

  t/o Virmalan Vääpeli

  Syntyy: joulukuu 2018.
  i. Seppeleen Soturi PKK-V, PP-MVA
  e. Hirttivaaran Kellokukka
  2-polvinen pienhevonen, rento varsa- tai liikekuva mukaan.
  Jää kotiin.

  t/o Virmalan Jouluhymni - MYYTY

  Syntyy: joulukuu 2018.
  i. Virmalan Kohme PP-MVA, PKK-V, Fn, KTK-III
  e. Ketolan Erilainen
  Pitkäsukuinen työhevonen/ratsu, rento varsa- tai liikekuva mukaan.

Layout©Milja Tekstit©Josefiina Kuvat©AnneL   |   Palaa edelliselle sivulle   |   Sivun alkuun
Ulkoasun toimivuus testattu: Safari, Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome (resoluutio 1680 x 1050)
Valid XHTML 1.0 Strict   |   Valid CSS
Virtuaalitalli / virtuaalihevonen
Varusteet: Ravivaruste ja Equesterian PRO