Irtohypytys nuorille suomenhevosille Virmaveden hevostilalla 04.03.2011

Virmaveden hevostila järjestää maaliskuisten suomenhevospäiviensä aikana toimintaa myös nuorille suokeille. Ratsastuskoululta lainatulle maneesille kokoontuu sekalainen lauma villejä ja vapaita suomenhevosvekaroita, jotka pääsevät estradille esittelemään hyppytaitojaan. Tervetuloa osallistumaan!

Ohjeet ja osallistuminen

- Avoinna vain 0-3v. suomenhevosille, osa suomenhevospäiviä
- Jokainen osallistuja saa lyhyen kommentin hevosen suorituksesta
- Osallistujia otetaan 10 kpl, yksi hevonen per omistaja
- Hevosen sivuilta täytyy löytyä sen ikä, mielellään myös jonkinlainen luonnekuvaus
- Osallistuminen 29.02.2011 mennessä sähköpostiosoitteeseen virtuaalipostia@gmail.com muodossa Omistaja - <a href="http://..">Hevonen</a> hyppykorkeus

Osallistujat ja kommentit

Copyrighteiksi Virmaveden hevostila ja linkki etusivulle. Kiitos osallistujille!

Dani - Koistilan Viiru 60cm
- "Tässäpä kiertelemättä ja kaartelematta ilmaistuna pirullinen polle! Rautias teki heti alun alkaen selväksi, ettei ollut hommasta erityisen innoissaan, ja laittoi avustajat liikkeelle säntäilemällä päättömästi sinne tänne. Aivan kuin tamma olisi halunnut tehdä selväksi, ettei sitä niin vain määräiltykään. Itse hyppääminen sujui upeasti: hevosella on siisti, taidokas tekniikka, ja se hakee ponnistuspaikkaa erinomaisesti. Suoritukset olivat tasapainoisia ja vakuuttavia, tästä suomenhevosesta epäilemättä kuullaan vielä."
taffel - Jäpän Helmi 50cm
- "Punasävyinen rautias Helmi ei näyttänyt erityisen pirteää saatika innostunutta turvanilmettä astellessaan estradille - päinvastoin, tammalla oli sananmukaisesti turpa rullalla, korvat luimussa ja häntä kiukkuisesti puolelta toiselle huiskimassa. Silmät muljahtelivat taluttajan komentaessa, mutta yllättäen itse hyppäämiseen päästessämme Helmistä kuoriutui melkoinen taituri. Se löysi helposti hyvän rytmin ja vasta vauvaikäiseksi hevoseksi sillä on melko kehittynyt tekniikka. Tietenkin mukana on paljon haparointia ja kompurointia, mutta yleisesti ottaen Helmi suoriutui hypytyksestä erinomaisesti ja siihen on syytä olla erittäin tyytyväinen - sekä odottaa innolla varsan varttumista."
Tanttu - Villiami 50cm
"Reippaan ja rempseän oloinen Villiami ei aluksi esteistä kiinnostunut pätkääkään. Se löi kaviot maneesin hiekkaan ensimmäisen esteen kohdalla kuin todetakseen, ettei paljoa innostanut. Ruunaa saatiinkin ajamalla ajaa eteenpäin, jotta se sai liikettä niveliinsä ja pääsi esteiden yli. Erityisen ponnekasta esteiden yli hyppely ei ollut missään vaiheessa, puomit kolisivat ja maiskutusta tarvittiin niin, että avustajien leuat kramppasivat, jotta Villiami saatiin liehakoitua esteille. Päätelmänä siis se, ettei ruunasta ehkä esteratojen kuningasta kehkeydy, mutta eiköhän siitä löydy innokkaampikin vaihde."
Miivi - Harharetken Muumimörkö 50 cm
- "Komea Harharetken Muumimörkö oli täynnä nuoruuden intoa ja lapsekasta, orimaista uhoa, ja kestikin tovin, ennen kuin se oli rauhoittunut tarpeeksi keskittyäkseen itse irtohypytykseen. Vauhtia kyllä näytti piisaavan, mutta Muumimörkö esitteli tänään enemmän liidokasta askellusta kuin sulavia hyppyjä. Se ponnisteli hiukan hassuista paikoista ja toisinaan rymisteli surutta esteiden läpi. Kaunista ravia saimme kyllä katsella! Hyppysuoritus ei tehnyt erityistä vaikutusta, ori ei selkeästikään ollut tänään parhaimmillaan esteharjoituksen kannalta."
Meewi - Snillin Poliisimestari 50cm
- "Snillin Poliisimestari oli irtohypytyksen nuorimpia osallistujia, joten sen kohdalla aloitimme melko alkeista. Polle käyttäytyi kuitenkin fiksusti ja kypsästi, ja selvästi ymmärsi puomien päälle, joten loppujen lopuksi se hyppäsi useampaakin pientä estettä peräjälkeen. Hyppääminen on vielä kömpelöä eikä kovin tasapainoista, mutta selvästi intoa ja energiaa löytyy. Hyppytekniikka on melko hyvä, takajalat tosin tuppaavat unohtumaan ja kolauttelivat puomit useampaan otteeseen. Kokonaisuudessaan kuitenkin kelpo suoritus hyvin nuorelta hevoselta."
Reega - Rokin Pikimusta 50cm
- "Pieni ja pirteä Rokin Pikimusta ihastutti sekä syötävän suloisella ulkonäöllään että temperamenttisella olemuksellaan. Pikkuori pursui energiaa ja näyttämisenhalua, ja aluksi hyppäämisen sijaan sen show muistutti rodeoesitystä. Kun Musti rauhoittui tarpeeksi keskittyäkseen itse esteisiin, siitä kuoriutui lupaavanoloinen tykki, joka selvästi nautti vauhdin huumasta. Tekniikaltaan erittäin potentiaalinen, vaikka nuorelle hevoselle ominaista hösellystä ja hoppuilua riittää. Puomit kolisivat aniharvoin, vaikka ponnistuspaikat olivatkin vähän sitä sun tätä. Ken tietää, millainen estelupaus tästä oriista kasvaa."
Jenny K - Lakean Kermaviili 100cm
- "Upea, voikko Lakean Kermaviili kirvoitti aikaan ihastuneita henkäyksiä, mutta viehätti eritoten itse hyppysuorituksellaan. Aloitimme maltillisilla korkeuksilla, mutta kun ne näyttivät olevan oriille yhtä helppoa kuin kesälaitumella kirmailu pikkuvarsalle, pääsimme aina sataan senttiin asti. Kermin vahvuus on ehdottomasti tasapainoisuus ja rytmikkyys. Se löytää oikeat ponnistuspaikat vaivatta ja osaa suhteuttaa askeleensa esteiden välille loistavasti. Tekniikassa on vielä kehitettävää, takajalat jäävät usein vähän roikkumaan ja kolauttelevat puomeja, mutta muuten Kermi suoriutui hypytyksestä upeasti."
Aatsi - Rohmulan Miira 40cm
- "Hyvin nuori, kaunis rautias tammavarsa Rohmulan Miira on vasta vauvan mitoissa, joten hyppytyksessä edettiin maltillisesti. Kun puomien ja pienten ristikkojen jälkeen Miira alkoi päästä jyvälle hyppäämisestä, tehtävää vaikeutettiin ja lopulta Miira hyppäsi haastavampiakin esteyhdistelmiä. Pientä epävarmuutta tamman liikkeissä vielä oli, se ei aina oikein löytänyt sopivaa tempoa ja sekosi rytmissään, mikä johti kieltäytymisiin ja esteiden läpi kaahaamiseen. Vaikka puomit kolisivatkin useampaan otteeseen, Miira yritti kuitenkin parhaansa ja ylsi ihan kiitettäviinkin suorituksiin."

Layout©Milja Tekstit©Josefiina Kuvat©AnneL   |   Palaa edelliselle sivulle   |   Sivun alkuun
Ulkoasun toimivuus testattu: Safari, Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome (resoluutio 1680 x 1050)
Valid XHTML 1.0 Strict   |   Valid CSS
Virmaveden hevostila on virtuaalitalli.