Virmaveden hevostila omistaa:

  • 5 R-linjan suomenhevosta
  • 1 J-linjan suomenhevosta
  • 1 P-linjan suomenhevosta
  • 1 T-linjan suomenhevosta
  • yhteensä 9 suomenhevosta

Virmaveden suomenhevoset

Missä olisimmekaan ilman sinua, sinä nelijalkainen, hallavaharjainen, märkäturpainen ystävämme suomenhevonen.
Alkuvoimainen, ajatteleva ja tunteva eläin muuttaa koko elämän, jos siihen antaa mahdollisuuden. Hevosissa on selittämätöntä voimaa, eikä nyt tarkoiteta vain fyysistä vahvuutta. Miten monet kyyneleet on vuosisatojen aikana vuodatettu suomenhevosen jänteikästä kaulaa vasten, miten monet naurut on saman eläimen leveässä selässä päästetty! Ja miten monta tiivistä, vankkaa ystävyyssuhdetta on solmittu suomalaisen ja suomenhevosen välillä.

Suomenhevonen on rotu, joka ei esittelyjä kaipaa; sillä on korvaamaton paikka suomalaisten sydämissä. Virmaveden hevostila jatkaa yli satavuotista suomenhevosperinnettä jalostamalla joka solultaan sinivalkoisia, monikäyttöisiä hevosia. Suomenhevosen kaikki variaatiot työlinjasta pienhevoseen kiehtovat hevostilan väkeä, ja Karjalasta löytyykin joka suuntauksen edustajia. Maailmalle Virmavedeltä lähtee potentiaalisia varsoja tarkoin mietityistä yhdistelmistä. Lue lisää kasvatustoiminnasta täältä.

Oriit & ruunat

iivu

Iivari FIN

Pitkähkosukuinen ratsu, 163 cm - ei vielä saavutuksia
Virmalan hapannaama, tuliluonteinen Iivari säikyttää irvimisellään ja uhkailullaan. Hurjan show'n takaa löytyy kuitenkin sympaattinen kaveri, joka on lojaali ja leppoisa luottamilleen kaksijalkaisille. Ratsuna Iivarilla on potentiaalia erityisesti kenttäpuolelle; monipuolinen heppa siis kyseessä.

kaamos

Kissankäpälän Kaamos

Noin neljäpolvinen ratsu- ja työhevonen, 155 cm - PP MVA
Järisyttävän upea Kaamos on tallin ehdoton ylpeys. Mahtavan olemuksen lisäksi Kaamos on luonteensakin puolesta täyttä kultaa, helposti käsiteltävä ja yhteistyöhaluinen. Virmalassa uskotaankin vakaasti Kaamoksen kykyihin, orhi tullee loistamaan kisa- ja periyttämissaroilla.

Tammat

impi

Impi

Tuontisukuinen juoksija, 145 cm - SLA-II enn. 22,5ake, vs. 39875v€
Impi on tallimme tähtikavio: vasta kuusivuotiskaudellaan startannut tamma on pienestä koostaan huolimatta juossut mahtavia tuloksia. Hiljalleen se siirtyy jalostuskäyttöön upeita geenejään levittämään.

tahka

Koston Ulappa

Pitkäsukuinen ratsu, 156 cm - ei vielä saavutuksia
Energinen, eloisa Ulpu on erittäin lupaava nuori ratsu. Se toimii kouluratsuna ja nauttii hyppäämisestä, maastoilusta puhumattakaan. Koska kaikki palaset ovat kohdallaan, on kenttäratsastus tämän tamman ehdoton ykköslaji.

olivia

Oravan Olivia

Pitkäsukuinen ratsu, 158 cm - ei vielä saavutuksia
Komeasta koulusuvusta tuleva Olivia on hyväntuulinen hölmö, jonka läheisyydenkaipuu käy välillä varsin tukalaksi. Herkkäluontoiselta neidolta odotetaan paljon, sillä sekä emä- että isälinjalta löytyy lupaavia nimiä; tamman lennokkaat liikkeet ruokkivat menestystoiveita entisestään.

olivia

Seppeleen Pihlakko

Yksi- ja puolipolvinen työhevonen, 163 cm - 47,9ke - PP-MVA
Sympaattinen, syötävän suloinen Pihla on Virmalan ensimmäinen työhevonen, jonka kisauraa aloitellaan. Piirtopää on ihastuttava lisä Virmaveden suomalaiskaartiin, kyllähän jokaisessa kunnon kotimaisia vaalivassa tallissa elämästään nauttii yksi työpainotteinenkin jötikkä.

tahka

Tähkäpää AK

Pitkäsukuinen varsanalku - FF, PP-MVA, KTK-II

lusia

Virmalan Illusia

Virmaveteläinen nuori tamma - Ei meriittejä
Punarautias herkistelevä tuittupää!

Muistoissamme

metka

Kissankäpälän Metka

Hiukan yli kolmepolvinen juoksija, 150 cm - enn. 1.25,2, vs. 24250v€ - PP-MVA
Metka lopetettiin jalkavaivojn takia keväällä 2013. Tamma eli vaiherikkaan ja nautinnollisen elämän tilallamme.

Layout©Milja Tekstit©Josefiina Kuvat©AnneL   |   Palaa edelliselle sivulle   |   Sivun alkuun
Ulkoasun toimivuus testattu: Safari, Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome (resoluutio 1680 x 1050)
Valid XHTML 1.0 Strict   |   Valid CSS
Virmaveden hevostila on virtuaalitalli.