Päivitetty: 13.02 kommentit tulleet

Kouluratsastusvalmennus suomenhevosille Virmaveden hevostilalla 16.02.2011

Virmaveden hevostila järjestää helmikuisen kouluratsastusvalmennuksen suomenhevosille. Valmentajana toimii Kajsa Muurari, ja valmennus järjestetään ulkoilmassa (katso kartasta kenttänä käyttämämme hiekkakuopan sijainti), joten hienohelmoille tämä jumppa ei sovi. Kajsan haukankatseen kurimuksesta ei yksikään ratsukko pääse livistämään!

Valmennettavia otetaan kaksi kappaletta, tasoltaan maksimissaan heA. Ilmoittautuminen sähköpostiosoitteeseen virtuaalipostia@gmail.com otsikolla "Virmis-valmennus" (tai muuta selkeää) muodossa:
Ratsastaja - <a href="http://..">Hevonen</a>
Lyhyt, mielikuvituksellinen selvitys teistä ratsukkona ja siitä, miksi haluatte tähän valmennukseen (esimerkiksi "nuori, kolhopäinen ratsu ja hermoheikko ratsastaja, joka jännittää hevosensa jokaista liikettä - apua siis tarvitaan kipeästi!"

Valmennukseen pääsijät valitaan tekstipätkän perusteella. Lämpimästi tervetuloa!

Valmennettavat ja kommentit

Nintsu - Kullan Sipsuttaja
Kajsan kommentit: ”Komealta, raudikolta suomenhevosoriilta ei kyllä vauhtia ja taitoa järjestää vaarallisia tilanteita puuttunut – sen Kullan Sipsuttaja teki selväksi heti alkuverryttelyistä alkaen. Se keimaili ja keikisteli tammoille, eivätkä alkeellisetkaan avut menneet täydellisesti lävitse. Välillä oriin esittelemät tanssilliset koreografiat ja liikeradat näyttivät aika hurjiltakin, mutta ratsastaja vakuutti, että tämä oli hevoselle aivan tavallista. Niinpä yritimme valjastaa Sipsuttajan hevosvoimia työskentelyyn, mikä alkoikin tuottaa tulosta kärsivällisten taivuttelujen ja pyörittelyjen jälkeen. Hevonen kuitenkin painoi tasaisesti kädelle koko harjoituksen ajan, ja harjoitellessamme laukanvaihtoja kahdeksikolla ratsastajalla oli todellisia vaikeuksia saada se pysymään hallinnassa. Välillä ori tarjoili erinomaistakin työskentelyä, noihin pätkiin täytyy vain tarttua hanakammin. Vaikka keskittymisessä on ongelmia, on Sipsuttaja selkeästi yleisesti ottaen kuuliainen ja innokas ratsu, ja oriksi kuitenkin varsin hyvätapainen. Ehkä tarvitaan iän tuomaa arvokkuutta tai yksinkertaisesti enemmän säännöllistä treeniä, jotta ylimääräinen puhti saadaan karsittua, jos se koetaan tarpeelliseksi.”

Linda - Joonatan
Kajsan kommentit: ”Minua oltiin etukäteen informoitu siitä, että tämä ratsastaja ja ratsu olisivat vielä melko tuore työpari toisilleen, ja päätin suhtautua ratsukkoon siksi ehkä hieman armollisemmin kuin valmennuksen muihin pareihin. Tiukkuutta ja tarkkuutta kuitenkin tarvittiin, jotta saatiin Joonatan liikkumaan energisesti ja eläväisesti. Aluksi se vain laahusteli ja löntysteli. Ratsastajalta vaadittiin teräksisiä pohjelihaksia, väsymätöntä asennetta ja muutamaa raipan liikahdusta, jotta ruuna nosteli koipiaan sutjakammin. Jos ratsastajan huomio herpaantui hetkeksikään, oli Joonatan taas vajonnut horrokseen. Näin se oli tänään aika uuvuttava ratsastettava. Vasta laukkaharjoituksessa saimme voikkoon eloa ja olikin nautinnollista katsella, miten se suorastaan innostui. Suosittelisin teille reippaita, mukavia maastolenkkejä, joilla Joonatanin intoa työskentelyyn saataisiin lisättyä. Tänään esityksenne oli puhditon ja vetelä, vaikka ratsastajalta ei yritystä puuttunut ja loppua kohden tsemppasitte huimasti.”

Layout©Milja Tekstit©Josefiina Kuvat©AnneL   |   Palaa edelliselle sivulle   |   Sivun alkuun
Ulkoasun toimivuus testattu: Safari, Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome (resoluutio 1680 x 1050)
Valid XHTML 1.0 Strict   |   Valid CSS
Virmaveden hevostila on virtuaalitalli.