Kouluratsastusvalmennus suomenhevosille Virmaveden hevostilalla 05.03.2011

Virmaveden hevostila järjestää maaliskuussa historiansa toisen kouluratsastusvalmennuksen suomenhevosteemapäiviensä kunniaksi. Valmentajana toimii jälleen armoton mutta asiansa osaava Kajsa Muurari, ja valmennus järjestetään raikkaassa ulkoilmassa (katso kartasta kenttänä käyttämämme hiekkakuopan sijainti).

Valmennus on siis osa Virmaveden suomenhevospäiviä.

Valmennettavia otetaan kolme kappaletta, tasoltaan maksimissaan vaB. Ilmoittautuminen sähköpostiosoitteeseen virtuaalipostia@gmail.com 01.03.2011 mennessä otsikolla "Sh-päivien valmennus" (tai muuta selkeää, josta tulee ilmi että osallistut nimenomaan sh-päivien valmennukseen) muodossa:
Ratsastaja - <a href="http://..">Hevonen</a>
Huom. hevosen sivuilta on löydyttävä luonnekuvaus, jossa selviää sen käyttäytyminen ratsuna, tai osallistumisen yhteen on kirjoitettava lyhyt selvitys siitä, millainen hevonen on ratsastaa.

Valmennukseen pääsijät arvotaan kaikkien ilmoittautuneiden joukosta. Lämpimästi tervetuloa!

Valmennettavat ja kommentit

Copyrighteiksi Virmaveden hevostila ja linkki etusivulle. Kiitos osallistujille!

Amar - Salmenkylän Ainotar
"Salmenkylän Ainotar teki kelpo ensivaikutelman: se vaikutti nöyrältä ja kuuliaiselta, keskittyi ratsastajan apuihin huolella ja halusi selkeästi miellyttää ratsastajaansa kaikin keinoin. Tällaista hevosta onkin luonnollisesti varsinainen ilo ratsastaa ja valmentaakin! Lähdimme liikkeelle temponvaihteluista ja taivutteluista. Kävi selväksi, että toimiakseen Ainotar tarvitsee hyvin selkeät ja perusteelliset avut, se ei osaa tulkita hienovaraisimpia ja herkempiä eleitä, vaan kaipaa kunnollista ohjeistusta. Tämän vuoksi ratsastajalta kaivataan erinomaista kehonhallintaa, heilahtelu ja huojahtelu hämmentää hevosta tarpeettomasti. Siirryimme takaosankäännökseen, joka sekin tuotti aluksi hankaluuksia; apujen piti olla erittäin johdonmukaiset, jotta tamma ymmärsi, mitä siltä haluttiin. Pohkeenväistöt, lisätyt askellajit ja laukanvaihdot kahdeksikolla sujuivat nekin oivallisesti, kunhan ratsastaja piti istuntansa tarvittavan eleettömänä ja itse avut hyvin hallittuina ja riittävän vahvoina, jotta tamma osasi tulkita ne. Aikku selvästi teki koko ajan parhaansa, mikä on kertakaikkisen ihastuttava piirre hevosessa. Paras terävyys sen suorituksesta puuttui, mutta silti sain hevosesta erittäin positiivisen kuvan. Se on selvästi kuuliainen ratsu moneen menoon."
Tanttu - Villiami
"Villiamilta ei ainakaan vauhtia puuttunut! Se painoi vahvasti kädelle jo alkuverryttelyiden aikana, ja olisi halunnut vain paahtaa baanalla tukka putkella sen sijaan, että olisi keskittynyt asettelemaan kinttuja kunnon kouluratsun malliin. Kestikin pitkään, että ratsastaja sai avut onnistuneesti läpi. Ruuna meinasi pari kertaa ryöstäytyä hallinnasta, jolloin yksinkertaisesti oli vain käännettävä se aitaa kohden. Varsin itsepäinen ja hömelö otus siis! Koska ratsukoulutukseltaan Villiami ei ole vielä huippukyvykäs, en nostanut rimaa turhan ylös. Keskityimme siihen, että saisimme ruunan pehmenemään ja nöyrtymään edes hitusen, mikä ei ollutkaan ihan heppoinen tavoite. Vaati lukemattomia voltteja, temponvaihteluita ja päättäväisyyttä, että hevonen viimein alistui ratsastajansa tahtoon - mutta ei suinkaan kovin pitkäksi aikaa... Laukkaharjoituksesta Villiami nautti selkeästi, eikä olisi malttanut pysähtyä sitten millään. Melkoinen jyrä siis, mutta epäilemättä hyväntahtoinen sellainen!"
Jenny K - Metsäkartanon Reemus
"Metsäkartanon Reemus teki vaikutuksen hienolla käytöksellään. Ori kulki jo alkuverryttelyiden aikana näyttävästi pitkin, joustavin askelin, ja näytti kuuntelevan ratsastajaansa tarkoin. Suomenhevoseksi ori kulki läpi valmennuksen yllättävän pehmeänä, vaikuttavan suurin liikkein. Se myös selkeästi nautti työskentelystä ja pani parastaan aidon suomalaisen tavoin! En kuitenkaan päästänyt ratsukkoa helpolla, vaan vaadin sekä ratsua että ratsastajaa todella näyttämään parastaan. Yhteistyö toimikin hienosti, ja kaikki harjoitukset temponlisäyksistä laukanvaihtojen kautta avotaivutuksiin sujuivat hienosti. On vain muistettava ulkoapujen kunnollinen tuki, muutoin Reemus kulkee kiemuralla kuin keitetty makaroni - mutta tämän herkkyyden voi ennen kaikkea kääntää hyödyksi. Kaiken kaikkiaan Reemus on erittäin taitava ratsu, joka toimi loistavasti ratsastajan käsissä. Upeaa yhteistyötä!"

Layout©Milja Tekstit©Josefiina Kuvat©AnneL   |   Palaa edelliselle sivulle   |   Sivun alkuun
Ulkoasun toimivuus testattu: Safari, Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome (resoluutio 1680 x 1050)
Valid XHTML 1.0 Strict   |   Valid CSS
Virmaveden hevostila on virtuaalitalli.