Esteratsastusvalmennus suomenhevosille Virmaveden hevostilalla 16.10.2011

Virmaveden hevostila järjestää lokakuista estejumppaa suomenhevosille. Valmentajana toimii Kajsa Muurari, ja valmennus järjestetään ulkoilmassa (katso kartasta kenttänä käyttämämme hiekkakuopan sijainti) - pumpulipollet älkööt vaivautuko!

Valmennettavia otetaan 2-3 kappaletta, tasoltaan maksimissaan heA. Ilmoittautuminen sähköpostiosoitteeseen virtuaalipostia@gmail.com otsikolla "Virmis-valmennus" (tai muuta selkeää) muodossa:
Ratsastaja - <a href="http://..">Hevonen</a>
Lyhyt, persoonallinen kuvaus ratsukosta - käytä mielikuvitustasi, sillä valmennettavat valitaan esittelytekstien perusteella!

Lämpimästi tervetuloa!

Valmennettavat ja kommentit

Kiitos osallistuneille! Copyright-merkintöihin Virmaveden hevostilalle ja linkki etusivulle, kiitos!

Tindy - Pilotti
Pilotissa olikin haastetta sekä ratsastajalle että valmentajalle... Komea raudikko kävi varsin kuumana jo ennen kuin ratsastaja oli selässä, ja alkuverryttelyt olivat yhtä kaaosta Pilotin keskittyessä havainnoimaan ympäristöään ja keksimällä mitä turhempia syitä vauhkoilulle. Otimme alkuverryttelyiksi melko vauhdikkaita juttuja, kuten estelaukkaa kahdeksikolla, jotta ori sai purettua kriittisimmät energiavarastonsa. Vasta sitten keskityimme itse hyppäämiseen. Pilotti on varsin vallaton ratsu, ja tämä yhdistettynä herkkyyteen on melko räjähdysherkkä yhtälö, kuten saimme muutamaan kertaan huomata puomien lennellessä sinne tänne. Kun ori oli hetken saanut hössöttää, yllätti se valmentajan. Ponnistusvoimaa orin koivissa kyllä on, kunhan sen saa todella keskittymään touhuun. Tässä treenissä ratsastajalla ja hevosella synkkasi, ja saimme irti muutamia todella hyviä suorituksia. Pilotin ongelma on se, ettei se tiedä mihin kanavoisi energiansa: Esteiden välit kuluvat turhaan sähläykseen, jolloin ponnistuspaikka katoaa helposti. Ori tarvitsee määrätietoista, hellää ohjausta, eli varsin asiantuntevan ja reippaan kuskin. Kaiken kaikkiaan Pilotti vaikuttaa kelpo esteratsulta, vaikka sen kanssa saa varmasti olla helisemässä päivittäin... Suoriuduitte treenistä loppujen lopuksi mainiosti nuoren orin keskittymiskykyyn nähden.

Hamzi - Lakean Reilu-Reetu
Reetu vaikutti todelliselta herrasmieheltä astellessan valmennukseen harja kauniisti letitettynä ja maltillisesti käyttäytyen. Alkuverryttelyiden eli laukka- ja puomiharjoitusten jälkeen se vaikutti innokkaalta ja pehmeältä, joten aloitimme itse työskentelyn. Olin hieman yllättynyt, kun ori ei liikkunutkaan yhtä tasapainoisesti ja varmasti raahattuani estepuomit kentälle. Se selvästi hapuili ja oli hieman epävarma, ja täten ratsastajalta vaadittiin täydellistä keskittymistä ja hyvin määrätietoisia otteita. Jos istunta horjahti hippusenkin lähestymisessä, reagoi Reetu oitis jarruttamalla tai jopa kieltämällä. Tarvittiin ponnekasta eteenpäinajamista ja kriittisimmissä tilanteissa raippaa, jotta Reetu saatiin ylittämään esteet kunnialla. Pidimme estekorkeuden 80 sentissä, sillä se oli oriista selkeästi mielekkäämpää. Kaiken kaikkiaan Reetu ei yltänyt varmastikaan aivan parhaimpaansa, mutta saimme sen kuitenkin toimimaan melko näppärästi. Ori vaikuttaa hyvältä yleisratsulta, joka ei kuitenkaan päästä ratsastajaansa esteradoilla aivan helpolla.

Meow - Jäpäkän Jasna
Syötävän suloinen Jasna ihastutti herttaisella olemuksellaan! Vaikutti kuitenkin siltä, ettei se varsinaisesti hyppinyt innosta päästessään treeniin. Alkuverryttelyiden ajan hevosta sai ajaa eteenpäin jatkuvasti, se kun tuppasi lähinnä jolkottelemaan laiskasti ja haluttomasti. Kun sitä kuitenkin heräteltiin aktiivisesti, virkosi Jasna iltapäivän horroksestaan ja terästäytyi silminnähden, ja saimme jumpan kunnolla käyntiin. Jasnan kaunis, sulava hyppytekniikka yllätti: Se ylitti esteet mojovalla ilmavaralla ja pudotti erittäin harvoin. Ongelmaksi muodostuivat kuitenkin selkeästi lähestymiset. Ponnistuspaikkaa haettiin urakalla. Jasna kaipasi selkeitä merkkejä ja lempeää rohkaisua, jotta se osasi asetella koipensa sopivaan paikkaan. Avuksi osoittautuivat "ponnistuslaatikot", jotka piirsin esteiden eteen. Tämän jälkeen Jasna ponnisti kyllä oikeassa paikkaa, mutta vauhti jäi uupumaan... Miten saada yhtälöön sekä hyvä ponnistus että mainio vauhti, siinä vasta pulma! Tarvitaan selkeästi paljon lähestymistreeniä, jotta Jasna saa hyppäämiseen rutiinia - onhan se vielä nuori ja täten hieman kokematon. Kaiken kaikkiaan tamma on kuitenkin lupaava, hieno ratsu, jolla on selkeästi tarve miellyttää ratsastajaansa ja taito liikkua pehmeästi ja kauniisti. Hiomaton timantti siis!

Layout©Milja Tekstit©Josefiina Kuvat©AnneL   |   Palaa edelliselle sivulle   |   Sivun alkuun
Ulkoasun toimivuus testattu: Safari, Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome (resoluutio 1680 x 1050)
Valid XHTML 1.0 Strict   |   Valid CSS
Virmaveden hevostila on virtuaalitalli.